Reciclează simplu și rapid cu sistemele automate de preluare ambalaje TOMRA

Producătorii, importatorii, distribuitorii și comercianții se pregătesc pentru schimbările operaționale care urmează să vină odată cu implementarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România. Compania norvegiană TOMRA, cel mai mare producător global de sisteme automate de preluare a ambalajelor, este pregătită să susțină comercianții și celelalte organizații din România în demersurile pentru implementarea SGR. TOMRA a deschis în 2021 o filială în România și a dezvoltat deja o rețea națională de service care asigură asistență completă organizațiilor și instituțiilor care vor opera punctele de returnare.

În România avem o șansă unică să facem o schimbare de direcție și să învățăm din ce au testat și implementat deja cu succes alte țări. Comercianții, producătorii și autoritățile publice locale pot face din SGR o poveste de succes, dacă vor adopta bunele practici demonstrate și tehnologie best-in-class”, spune Dorin Mihai, Director General TOMRA Collection România.

Ai întrebări despre implementarea Sistemului de Garanție-Returnare în România? Descarcă Ghidul comerciantului pentru implementarea SGR și află tot ce trebuie să știi despre legislația în vigoare și obligațiile pentru comercianți. 

Comercianții au observat o cerere tot mai mare din partea clienților de a-și asuma un rol în gestionarea resurselor planetei noastre. TOMRA se află în prim-planul „revoluției resurselor” – regândind modul de obținere, utilizare, reutilizare și optimizare a resurselor lumii. Vedem beneficiile pentru afaceri și pentru societate ca parte a soluției, nu a problemei. Putem contribui împreună la rezolvarea problemei poluării cu deșeuri, valorificând pe deplin rezultatele pozitive pentru consumatori și comercianți, dar mai ales, pentru planetă.

Reciclarea este un element integral al agendei ecologice și al protejării resurselor noastre. Această „a șaptea resursă” ne asigură că utilizăm în mod responsabil materialele pentru a ne proteja mediul; asigură deja 40% din necesarul mondial de materii prime și se estimează că reciclarea va opri 1 miliard de tone de emisii de CO2 până în 2030 de la intrarea în atmosfera planetei. Plasticul din oceanele noastre este de așteptat să se tripleze până în 2040, dar luarea de măsuri imediate poate opri acest val cu până la 80% – iar reciclarea este cheia pentru protejarea mediului și salvarea planetei. Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale ONU au început să ia măsuri pentru a sprijini cele mai bune practici de reciclare. Prin acest efort colectiv de a activa conceptul de „resurse, nu deșeuri” și de a promova reciclarea corectă și eficientă, putem proteja viitorul planetei noastre.

Poluarea cu plastic este responsabilitatea tuturor


Economia liniară” tradițională a consumului este nesustenabilă pentru planeta noastră. În mod special, în cazul plasticului: un material durabil care se descompune în sute de ani, dar care, totuși, este încorporat în produsele de unică folosință. Din păcate, multe deșeuri din plastic ajung în apele noastre, unde amenință viața din oceane și, în cele din urmă, urcă în lanțul trofic pentru a avea un potențial impact negativ asupra oamenilor. Fără o schimbare drastică a obiceiurilor noastre, până în 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât pește.

Din cele 78 de milioane de tone de ambalaje din plastic produse în fiecare an, 32% ajung ca deșeuri în comunitățile și oceanele noastre; doar 2% din ambalajele din plastic sunt reciclate într-o „buclă închisă”, prin care materialele pot fi folosite din nou și din nou pentru a face produse identice sau similare. (Fundația Ellen MacArthur, „The New Plastics Economy” 2017). În cazul ambalajelor pentru băuturi, reciclarea în buclă închisă menține materialul ambalajelor uzate într-o buclă continuă de utilizare și reutilizare, ajutând societatea să creeze o planetă mai curată pentru următoarea generație.

La TOMRA, numim acest lucru Clean Loop Recycling. Prin crearea de noi obiceiuri și gestionarea resurselor noastre într-un mod mai responsabil, putem avea un impact asupra acestei probleme globale și putem îmbunătăți viețile generațiilor viitoare. Va fi nevoie de toate părțile interesate să lucreze împreună – de la oamenii de afaceri la consumatori, la guverne pentru o schimbare în utilizarea resurselor și gestionarea deșeurilor.

Lumea începe să înțeleagă problema deșeurilor de plastic


Timpurile se schimbă, iar dorința de schimbare vine din mai multe direcții. Consumatorii cer utilizarea responsabilă a plasticului. Legiuitorii fac presiuni pentru noi strategii privind deșeurile din plastic, cum ar fi Directiva Uniunii Europene privind materialele plastice de unică folosință care stabilește obiective de colectare a sticlelor de plastic de până la 90% până în 2029. Mărcile importante și producătorii de băuturi își intensifică eforturile și își stabilesc propriile obiective pentru a reduce amprenta de plastic și dioxid de carbon a companiilor lor. Societatea a recunoscut problema și un număr din ce în ce mai mare de oameni din întreaga lume își schimbă obiceiurile și îi încurajează pe alții să facă același lucru.

Un domeniu în care acest lucru este evident este interesul în creștere pentru Sistemele de Garanție-Returnare, o metodă eficientă și dovedită de colectare a ambalajelor de unică folosință pentru reciclare. Regiuni precum Scoția, Portugalia și Anglia și Țara Galilor urmează să introducă Sisteme de Garanție-Returnare în următorii trei ani. Sondajele de opinie efectuate de Reloop Platform în 15 țări au constatat că 80% din public este în favoarea introducerii legislației privind reciclarea ambalajelor, 84% își susțin programul actual și 82% ar dori să vadă programele actuale extinse. (Reloop, „Sistemul de returnare a depozitelor: sprijin public” 2019)

Comercianții cu amănuntul sunt esențiali pentru reciclarea Clean Loop


Împreună cu clienții săi din retail, TOMRA colectează peste 40 de miliarde de ambalaje pentru băuturi în fiecare an pentru reutilizare și reciclare din peste 60 de piețe.În vânzarea și colectarea ambalajelor pentru reciclare, comercianții cu amănuntul joacă rolul cel mai vizibil și vital în întregul proces.

Pentru a face progrese reale în lupta împotriva deșeurilor de plastic, reciclarea trebuie să devină parte din obiceiurile de consum și de gestionare a resurselor. Lucrând împreună, Clean Loop Recycling poate face parte din rutina zilnică a clienților din magazinul tău. Și putem realiza și mai multe împreună pentru a ajuta Clean Loop Recycling să funcționeze eficient pentru binele planetei în viitor, dar și în beneficiul comercianților.

Clean Loop Recycling este mai mult decât o simplă soluție la problema poluării cu plastic. Este o modalitate de a-ți implica clienții să facă parte dintr-un proiect de care le pasă. Oferind o experiență grozavă de reciclare în magazinul tău, creezi oportunitatea de a-ți construi o reputație mai bună în comunitatea ta, demonstrezi că îți pasă de impactul pe care obiceiurile de vânzare cu amănuntul îl au asupra mediului și le poți prezența clienților inițiativele de sustenabilitate ale afacerii tale.

Reciclarea este lucrativă pentru afacerea ta


Clienții ce reciclează sunt clienți valoroși pentru comercianți. În Suedia, 45% dintre respondenți și-au făcut cumpărăturile săptămânale din același loc in care au folosit un sistem automat de preluare (Movement Consulting, TOMRA Swedish reverse vending habits, 2014). În New York, 68% dintre oameni își fac cumpărăturile din aceleași locații în care își reciclează ambalajele (studiu din statul New York, „Shop Where You Drop: A Survey of Consumer Bottle Return Habits” 2013). În Danemarca și Finlanda, 79% dintre consumatori își folosesc garanția revedicată pentru a plăti alimentele achiziționate din magazin (sondajul TOMRA Nordics, 2018).

O experiență grozavă de reciclare trebuie să fie ușoară, curată și eficientă, pentru a le oferi clienților un motiv în plus să aleagă să își facă cumpărăturile în magazinul tău. Fiecare sesiune de reciclare cu TOMRA este o șansă de a-ți mulțumi clienții.

Cum câștigi reciclând? Creează o experiență grozavă de reciclare


TOMRA te ajută să creezi o experiență grozavă de reciclare a ambalajelor din sticlă, plastic sau aluminiu pentru clienții tăi, care îi va convinge să revină în magazin. Clienții ce reciclează mulțumiți au potențialul de a deveni clienți fideli care se bazează pe magazinul tău, iar TOMRA urmărește să asigure satisfacția acestora prin:

  • Soluții rapide și ușoare, adaptate nevoilor magazinului tău. Soluțiile personalizabile pot fi proiectate special pentru clienții tăi - spațiu, volum și mix de ambalaje. Tehnologia TOMRA Flow poate realiza recunoașterea instant a ambalajelor returnabile și asigură cea mai mare acuratețe, securitate și confort.
  • Sisteme automate de preluare ambalaje care funcționează de fiecare dată când clienții tăi vor să recicleze. Tehnologia TOMRA îți permite să reduci timpul alocat golirii pubelelor cu deșeuri sau corectând erori umane.
  • Soluții digitale de ultimă generație pentru îmbunătățirea experienței clienților. Instrumentele noastre digitale lucrează pentru tine: poți integra API-urile cu sistemele deja existente sau cu programele de fidelizare a consumatorilor, pentru o soluție personalizată.

Operațiuni eficiente pentru confortul personalului din magazin


Parteneriatul cu TOMRA oferă personalului din magazinul tău liniștea de care are nevoie pentru a lucra mai eficient. Prin TOMRA Service și asistența dedicată, operațiunile de reciclare funcționează fără probleme. În acest fel, tu și colegii tăi vă puteți concentra pe ceea ce faceți cel mai bine: să serviți clienții.

  • Operațiuni care rulează fără probleme. TOMRA are capacitatea de a instrui complet personalul magazinului, astfel încât să fie pregătit să efectueze întreținerea zilnică a sistemului automat de preluare, iar instrumentul Notify+Assist oferă personalului notificări în timp real despre starea echipamentului și asistență pentru rezolvarea oricăror probleme.
  • Un sistem precis, sigur și eficient. Recunoașterea instantă cu ajutorul tehnologiei TOMRA Flow înseamnă mai puține ambalaje respinse.
  • Un partener care răspunde la orice întrebări și este gata să remedieze orice problema. Monitorizarea în timp real a sistemelor automate de preluare și instrumentele eficiente de depanare rezolvă multe probleme de la distanță. Adițional, dispunem de o acoperire excelentă pe teren, cu tehnicieni pregătiți să răspundă nevoilor tale.

 

O investiție inteligentă cu beneficii pe termen lung


Sistemele de Garanție-Returnare și-au demonstrat deja eficiența: de exemplu, rata medie europeană de colectare pentru ambalajele de plastic pentru băuturi în țările fără un astfel de program este de 47%, în timp ce în cele cu sisteme de garanție se colectează în medie 94% din aceste ambalaje. România se apropie cu rapiditate de lansarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), pentru a combate poluarea cu deșeuri aferente ambalajelor de băuturi, în conformitate cu legislația UE.

În octombrie 2021, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care se reglementează sistemul garanție – returnare a ambalajelor reciclabile, potrivit căreia consumatorii vor plăti o garanție de 0,50 lei la achiziția unei băuturi în magazin.

Odată consumată băutura, pentru a-și recupera garanția, consumatorii vor trebui să aducă ambalajul gol la un punct de returnare. Garanțiile sunt apoi rambursate pe loc consumatorilor. Sistemul include ambalaje primare de unică folosință de sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1L și 3L pentru băuturi.