Ce sisteme automate de preluare ambalaje sunt potrivite pentru spațiile comerciale mari

TOMRA sisteme automate preluare ambalaje plastic, sticla, aluminiu

În octombrie 2021, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care se reglementează sistemul garanție – returnare SGR, potrivit căreia consumatorii vor plăti o garanție de 0,50 lei la achiziția unei băuturi în magazin. Odată consumată băutura, pentru a-și recupera garanția, consumatorii vor trebui să aducă ambalajul gol la un punct de returnare.

Garanțiile sunt apoi revendicate pe loc de consumatori. Sistemul include ambalaje reciclabile de unică folosință de sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1L și 3L pentru băuturi. Sistemul de garanție-returnare din România va reprezenta o schimbare sustenabilă a modului în care cumpărătorii interacționează cu comercianții cu amănuntul: odată ce sistemul de garanție-returnare va intra în vigoare, comercianții cu amănuntul vor avea un rol mult mai vizibil, chiar vital, în procesul de reciclare la nivel național.

Prin urmare, în calitate de comerciant, este esențial să creezi un proces de reciclare a ambalajelor care să fie simplu de aplicat, rapid și antrenant, atât pentru cumpărători, cât și pentru personalul magazinului. Dar ce este un sistem automat de preluare ambalaje reciclabile?

Sistemul automat de preluare ambalaje reciclabile din plastic, sticlă sau doze de aluminiu și returnare garanție este echipamentul prin care consumatorii returnează ambalajele goale de băuturi și își primesc garanția înapoi.

Pentru a alege soluția optimă pentru afacerea ta, ar trebui să iei în considerare:

  • volume zilnice/săptămânale de ambalaje returnabile comercializate (plastic, sticlă, metal)
  • spațiul disponibil în structura de vânzare.

De asemenea, trebuie să te gândești cum poți obține cat mai multe beneficii din utilizarea sistemului automat de preluare a ambalajelor.

Care sunt beneficiile sistemelor automate de preluare ambalaje pentru comercianți?

  • Economie de spațiu: sistemele automate de preluare ambalaje pentru reciclare compactează ambalajele de băuturi la fața locului, economisind spațiu de depozitare în magazinul dvs.
  • Economie de timp: personalul magazinului nu va trebui să verifice și să proceseze manual fiecare ambalaj.
  • Optimizarea resursei umane.
  • Acuratețe: automatizarea elimină potențialul de eroare umană sau fraudare și se asigură că garanțiile sunt plătite corect.
  • Experiența clientului: automatele de preluare ambalaje oferă clienților o experiență de reciclare rapidă și ușoară, încurajându-i să returneze ambalajele.

Sistemele automate de preluare a ambalajelor pentru spații comerciale de dimensiuni medii, mari si foarte mari

Tehnologia joacă un rol extrem de important în automatizarea operațiunilor de preluare și gestionare a ambalajelor din cadrul punctelor de returnare. Un sistem automat de preluare va identifica, valida, procesa, sorta și compacta ambalajele returnate de către consumator.

Iată cele mai potrivite opțiuni de preluare ambalaje din sticlă, plastic sau aluminiu în vederea reciclării, pentru magazinele sau depozitele de mari dimensiuni:

TOMRA T90

ambalaje materiale reciclabile: aluminiu, plastic și sticlă
Un sistem automat preluare ambalaje cu spațiu generos de depozitare. Obține eficiență maximă cu T90, o soluție care acceptă până la trei tipuri de ambalaje reciclabile: aluminiu, plastic și sticlă. TOMRA T90 are cea mai mare capacitate de depozitare dintre toate sistemele automate de preluare ambalaje cu instalare la interior, având o viteză de preluare de până la 45 de ambalaje pe minut.

TOMRA T70 TriSort

returnare garantie ambalaje de sticlă, plastic, aluminiu
Descoperă cât de mult poți colecta, sorta, compacta și depozita în doar 2mp, oferind magazinului tău mai mult spațiu dedicat vânzării. Cu ajutorul celor două compactoare și funcției de dirijare a ambalajelor în trei cuve, sistemul automat preluare ambalaje T70 TriSort poate colecta separat până la 45 de ambalaje reciclabile de sticlă, plastic și aluminiu, pe minut.

TOMRA T9 cu Noul EasyPac

sistemul automat de preluare ambalaje și returnarea garanției TOMRA T9
Configurează sistemul automat de preluare ambalaje și returnarea garanției TOMRA T9 cu noul Easy Pac și vei avea o soluție care se potrivește perfect magazinului tău. Configurabil cu una până la șase cuve și cu o viteză de preluare de până la 60 de ambalaje pe minut, TOMRA T9 cu noul EasyPac îți va asigura eficiență maximă în gestionarea volumelor mari de ambalaje din sticlă și plastic sau doze de aluminiu pentru reciclare.

TOMRA T9 MultiPac

reciclare peturi plastic - garantie sticle
Sistemul automat preluare ambalaje TOMRA T9 MultiPac permite gestionarea celui mai mare volum de ambalaje reciclabile, eficientizând operațiunea de golire. Tehnologia TOMRA Flow și alimentarea dublă, cu până la 60 de ambalaje pe minut, asigură identificarea și preluarea rapidă, iar configurația cu până la 7 cuve oferă cea mai mare capacitate de stocare disponibilă.

TOMRA R1 & T9 MultiPac Air

masina de reciclat peturi  - reciclare ambalaje plastic

Preia simultan peste 100 de ambalaje fiind de 5 ori mai rapid decât un sistem automat de preluare ambalaje și returnare garanție cu alimentare singulară. Consumatorii introduc toate ambalajele deodată, își recuperează garanția și își continuă cumpărăturile, beneficiind de o experiență plăcută a returnării.

Citește și: Ce sisteme automate de preluare ambalaje sunt potrivite pentru magazinele mici și medii  

Află ce este Sistemul de Garanție – Returnare (SGR), cum va fi implementat în România și ce trebuie să faci tu, ca și comerciant, pentru a te conforma cerințelor legale privind preluarea ambalajelor precum doze de aluminiu, recipiente din sticlă sau plastic, pentru reciclare. Discută cu un consultant TOMRA și pregătește-ți afacerea din timp!